Auto

Iarna viitoare românii ajung mai repede pe Valea Prahovei: CNADNR dă termen 9 luni pentru construcţia centurii la Buşteni şi 7 la Comarnic

Iarna viitoare românii ajung mai repede pe Valea...

Autor: Bogdan Alecu

26.11.2015, 16:08 2561

După aproape 11 ani în care guvernele conduse de Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc şi Victor Ponta au promis autostrăzi care să traverseze munţii şi să elimine blocajele de pe Valea Prahovei, ultimul chiar spunând că se va urca personal pe excavator când vor începe lucrările, Compania de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) a demarat oficial procedurile de licitaţie deschisă aferentă atribuirii contractelor care au ca obiect proiectarea şi execuţia centurilor ocolitoare pentru Buşteni şi Comarnic.

Acesta este prima măsură concretă pe care o adoptă statul în fluidizarea traficului pe Valea Prahovei, unde de sărbători şi în weekend, mai ales în perioada de iarnă drumul se blochează din cauza numărului foarte mare de maşini care merg dinspre Bucureşti spre Braşov sau către staţiunile de pe Valea Prahovei. Singurele măsuri adoptate până în prezent a fost pasarelele pentru pietoni din Buşteni.

În total, centura Buşteni va avea aproximativ un kilometru lungime, iar cea de la Comarnic aproape trei kilometri. Pentru prima va fi nevoie de o perioadă de proiectare de trei luni şi una de execuţie de şase, iar pentur a doua, tot trei luni proiectare şi patru luni de execuţie.

Termenul-limită de depunere a ofertelor pentru noile centuri ocolitoare este de 21 decembrie 2015.

Pe de altă parte, pe Valea Prahovei DN1 mai străbate şi localităţi precum Azuga şi Predeal unde momentan nu sunt prevăzute centuri ocolitoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO