Auto

Hyundai prezintă noul Santa Fe la New York. Vezi aici cum arată noul SUV şi câte modele va înlocui în gamă

Hyundai prezintă noul Santa Fe la New York. Vezi aici cum arată noul SUV şi câte modele va înlocui în gamă

Hyundai

Autor: Bogdan Alecu

08.04.2012, 14:16 1161

În cadrul Salonului Auto de la New York Hyundai a prezentat noua generaţie a SUV-ului Santa Fe, model care nu va înlocui doar generaţia actuală ci şi SUV-ul ix55 Veracruz care nu a avut un volum de vânzări care să mulţumească grupul corean, nici în America şi nici în Europa.

Noul model este mai puţin înalt şi mai lat decât generaţia anterioară, are un design mai agresiv şi mai sportiv, iar acum maşina poate fi echipată inclusiv cu jante de 19 inchi.

Gama de motorizări este alcătuită din două propulsoare diesel - unul de 2,0 litri care furnizează 150 CP şi 382 Nm care respectă normele de poluare EuroVI, pentru care nu se va plăti taxa de poluare şi unul de 2,2 litri. Pentru acestea vor fi disponibile atât transmisii manuală cu şase trepte, cât şi una automată.

Pe piaţa locală cel mai probabil noul Santa Fe va fi lansat la începutul anului următor, acesta fiind şi ultimul an în care Veracruz va fi produs. În ceea ce priveşte preţul, nu există informaţii oficiale, dar având în vedere motorizările, cel mai probabil preţul de pornire va fi de aproximativ 25.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO