Auto

Hyundai intră în cursa pentru automobilele autonome: Constructorul auto sud-coreean vrea să investească 35 mld. dolari în noile tehnologii auto

Hyundai intră în cursa pentru automobilele autonome:...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

15.10.2019, 15:05 192

Hyundai Motor Group a anunţat că intenţionează să investească 35 de miliarde de dolari în tehnologii auto până în 2025, o parte din sumă urmând să fie direcţionată în maşinile autonome, anunţă Reuters. 

Planul, despre care Hyundai a precizat că priveşte vehicule autonome, conectate şi electrice, precum şi tehnologie pentru ride-sharing, vine după ce producătorul de automobile şi doi dintre afiliaţii săi au anunţat o investiţie de 1,6 miliarde de dolari în firma americană de tehnologie Aptiv.

Guvernul Coreei de Sud este, de asemenea, implicat, anunţând mai multe finanţări pentru vehiculele autonome. Preşedintele Moon Jae-in a declarat marţi că se aştepta ca autovehiculele autonome să reprezinte jumătate din maşinile noi de pe drumurile ţării până în 2030.

Guvernul intenţionează să cheltuiască 1,4 miliarde de dolari între 2021 şi 2027 pentru maşinile autonome şi se aşteaptă ca Hyundai să lanseze maşini de nivel 4, sau complet autonome, în 2024 şi pentru publicul larg până în 2027, a declarat pentru Reuters un oficial al ministerului industriei.

Dar unii experţi se întreabă dacă obiectivele stabilite de guvern şi de grupul auto, care include şi Kia Motors Corp, sunt realiste, având în vedere provocările tehnologice şi de costuri şi lipsa cunoştinţelor tehnologice.

Într-un raport de 45 de pagini privind viitoarele tehnologii auto, guvernul a recunoscut că Coreea de Sud are lacune în anumite domenii-cheie necesare pentru autovehicule autonome, cum ar fi inteligenţa artificială, senzorii şi microprocesoarele.

„Hyundai trebuie să cumpere tehnologie de la altcineva, deoarece îi lipseşte tehnologia software. Chiar dacă are mulţi bani, acest lucru ar putea deveni o povară financiară dacă veniturile sale se deteriorează ”, a declarat Esther Yim, analistă la Samsung Securities.

Alţi analişti au remarcat că perspectivele pentru autovehicule auto sunt destul de întunecate.

Unitatea de autovehicule autonome a General Motors, Cruise, a declarat că în iulie a întârziat punerea pe piaţă a maşinilor peste obiectivul din 2019, deoarece firmele din tehnologie şi producătorii auto recunosc că va dura mai mult timp şi bani decât se aşteptaseră. pentru a face vehicule autonome sigure pentru utilizare nerestricţionată pe drumurile publice.

Guvernul Coreei de Sud a declarat că va pregăti un cadru de reglementare şi legal pentru maşinile autonome până în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO