Auto

Guvernul Orban promite că proiectul de cale ferată între Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord ar fi gata pe 26 august

Guvernul Orban promite că proiectul de cale ferată...

Autor: Cosmin Pirv

06.05.2020, 15:24 240

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat miercuri că linia de cale ferată care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni va fi gata în 26 august.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat miercuri pe Facebook că Bucureştiul va intra astfel în secolul 21.

„Investiţia care aduce Bucureştiul în secolul 21: calea ferată Aeroportul Otopeni-Gara de Nord, <poarta de intrare în Bucureşti> pentru suporterii de la Euro2020 care va fi gata pe 26 august. Dar mult mai importantă e utilitatea generală”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

La începutul anului, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, cerea ca legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni să fie terminată până în mai, înainte de începerea EURO 2020, care a fost programat în iunie, chiar dacă termenul din contract este septembrie, după terminarea Campionatului European de Fotbal.

„Este un proiect la care noi ne-am angajat, este până la urmă vorba de onoarea României. În perioada 12 iunie - 12 iulie va avea loc Campionatul European de Fotbal, ştim că vor veni aici patru echipe cu tot staff-ul. Deci obligatoriu, în perioada februarie-mai, finalizăm lucrările. Ştiu că termenul contractual este în septembrie, dar tot ce ţine de construcţie, eu zic că sunteţi în măsură să finalizaţi până în luna mai. Ştiu că sunt probleme, să ne spuneţi ce probleme sunt legate de benzi, instalaţii, echipamente, care se achizţionează mai greu”, a spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO