Auto

Grecii de la Aktor: construcţia lotului 3 din centura Bucureştiului ar trebui să înceapă până la sfârşitul lunii mai 2021. Constructorul grec, specializat în proiecte de infrastructură, şi-a majorat veniturile din România cu 67% în 2020 faţă de anul precedent, ceea ce a dus la un rezultat de 435 de mil. de lei

Grecii de la Aktor: construcţia lotului 3 din centura...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.03.2021, 17:54 812

Constructorul grec Aktor spune că va livra până la vară tronsonul din autostrada Sebeş-Turda de care este responsabil, iar construcţia lotului 3 din centura Bucureştiului „ar trebui să înceapă până la sfârşitul lunii mai 2021”.

„Determinarea cooperării şi dorinţa comună în ceea ce priveşte aspectele strategice au fost reconfirmate în cursul recentei videoconferinţe dintre Christos Panagiotopoulos, preşedintele executiv al Aktor, şi Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din România. Videoconferinţa, care a avut loc luni, le-a oferit prilejul reprezentanţilor companiei internaţionale de infrastructură şi celor ai Guvernului României de a confirma parteneriatul strategic şi importanţa tuturor principalelor proiecte în derulare în ţară, respectiv de a sublinia că toate termenele de execuţie vor fi respectate”, spun reprezentanţii Aktor într-un comunicat de presă.

Aktor mai spune că lucrările continuă fără oprire în staţia Ilteu şi la tunelele pentru proiectul Gurasada, în timp ce în regiunea Braşov două proiecte majore sunt în lucru: calea ferată Braşov – Sighişoara, care progresează, respectiv lotul 2 pentru care compania urmează să primească patru freze pentru tunele.

„S-a luat notă că Aktor a livrat recent proiectul Baia Mare - Sighetu Marmaţiei. 

Panagiotopoulos a subliniat în discuţia cu ministrul Drulă importanţa pe care o are România pentru Aktor şi l-a reasigurat pe acesta că va superviza personal progresul proiectelor”, se arată în acelaşi comunicat.

Constructorul grec, specializat în proiecte de infrastructură, şi-a majorat veniturile din România cu 67% în 2020 faţă de anul precedent, ceea ce a dus la un rezultat de 435 de milioane de lei. Principalul motor al creşterii a fost accelerarea proiectelor în care este implicată compania. Compania continuă proiectele pe care le-a început deja şi participă şi la licitaţii pentru noi proiecte, precum autostrada Sibiu-Piteşti (secţiunea 3: Cornetu-Tigveni, şi secţiunea 2: Boiţa-Cornetu), autostrada 3, dar şi proiectarea şi construcţia loturilor 1 şi 2 din calea ferată Caransebeş-Timişoara-Arad. În 2020, Aktor a câştigat contracte pentru reabilitarea şi modernizarea liniei de cale ferată Braşov-Sighişoara (secţiunile Braşov-Apaţa, Apaţa-Caţa şi Caţa-Sighişoara), care formează o porţiune importantă din coridorul european de transport Rin-Dunăre. Ca lider al asocierii, Aktor a obţinut contractul pentru lotul 3 al centurii Bucureştiului, cu o lungime totală de 18 kilometri. În acest proiect, Aktor SA este asociată cu Euro Construct Trading 98, o companie locală în insolvenţă.

Constructorul grec este angajator direct pentru 632 de oameni, iar alţi 491 sunt implicaţi în proiecte prin subcontractori. Cele mai recente proiecte pe care compania le-a câştigat au generat oportunităţi semnificative de locuri de muncă, un astfel de exemplu fiind modernizarea liniei de cale ferată Braşov-Sighişoara. Grupul elen este pre­zent pe piaţa locală de 19 ani, timp în care a cons­tru­it 11 proiecte majore de infrastructură, pro­iecte care se alătură celor la care lucrează în prezent.

Pe piaţa locală a construcţiilor, Aktor con­curează cu firme precum cea a italienilor de la Astaldi, a românilor de la Bog’Art, cu austriecii de la Strabag şi Porr Construct, companiile româneşti CON-A şi Construcţii Erbaşu şi alţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO