Auto

Gigantul german Continental pregăteşte investiţii de 150 mil. euro în 2021 în România, printre care finalizarea centrului de inginerie din Timişoara

Gigantul german Continental pregăteşte investiţii de...

Autor: Bogdan Alecu

12.03.2021, 00:07 7029

Continental România, cel mai mare producător de componente auto prezent pe piaţa locală, pregăteşte investiţii de 150 mil. euro în 2021, iar cei mai mulţi bani merg spre finalizarea proiectelor demarate în 2020, precum cele din centrul de inginerie din Timişoara, achiziţionarea de echipamente şi reducerea mirosului provenit de la fabrica de anvelope de acolo.

„Industria automotive trece printr-o transformare ce determină o creştere tot mai accentuată a unei mobilităţi autonome, conectate, sigure şi fără emisii. Activităţile din centrele R&D din România, axate pe software şi sisteme, reuşesc să aducă viitorul în faţa noastră", a spus Christian von Albrichsfeld, head of country Continental România.

Şi anul trecut, în plină pandemie, compania a investit peste 150 de milioane de euro în operaţiunile sale din România. Printre investiţii se numără lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iaşi, punerea în aplicare a sistemului de trigenerare la fabrica de componente electronice din Timişoara şi implemen­tarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din capitala Banatului.

precum şi investiţii în echipamente de ultimă generaţie în centrul de inginerie şi fabrica de componente electronice din Sibiu şi în fabricile ContiTech din ţară (Carei, Nădab şi Timişoara) prin punerea în aplicare a tehnologiilor industriei 4.0 care conferă un grad ridicat de automatizare şi îmbunătăţire a proceselor de producţie, a eficienţei şi calităţii muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO