Auto

Gigantul Ford vrea ca toate modelele pe care le vinde în Europa să fie electrice până în 2030

Gigantul Ford vrea ca toate modelele pe care le vinde în...

Autor: Alex Ciutacu

17.02.2021, 12:18 111

Gigantul Ford Motor a anunţat miercuri că vrea ca întreaga ofertă a companiei pentru Europa să fie formată din vehicule electrice până în 2030, în contextul în care producătorul american vrea să se alinieze cât mai rapid la standardele de emisii de carbon anunţate de Bruxelles, potrivit Reuters.

Producătorul american a anunţat că va investi 1 miliard de dolari pentru a reconfigura fabrica de asamblare din Germania, astfel încât vrea să devină primul producător auto american cu o fabrică de vehicule electrice în Europa.

Ford a mai spus că primul vehicul electric, construit în Europa, va ieşi pe porţile fabricii în 2023, iar compania analizează oportunitatea de a construi şi al doilea model la aceeaşi fabrică.

Al doilea cel mai mare producător american a anunţat că până în 2026 va avea versiuni electrice ale tuturor vehiculelor de pasageri pe care le vine în Europa, iar până în 2030 vrea ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale companiei să vizeze modele electrice sau hibride.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO