Auto

Gigantul auto VW, asaltat de un val de procese în Germania la un an de la izbucnirea dieselgate

Gigantul auto VW, asaltat de un val de procese în...

Autor: CătăIina Apostoiu

20.09.2016, 00:00 1810

Mii de plângeri împotriva producătorului auto german Volkswagen au fost transportate cu camioneta către instanţa din Braunschweig, Saxonia Inferioară, nedispunând de un sistem electronic de depunere a plângerilor pentru procese civile, scrie Bloomberg. 

VW se confruntă cu un adevărat val de procese în Germania, unde acţiunile sale şi-au pierdut mai mult de o treime din valoare în primele două zile după începerea scandalului legat de manipularea rezultatelor testelor de emisii pe 18 septembrie, ziua de 19 septembrie fiind considerată drept deadline pentru depunerea documentelor, deşi avocaţii spun că acesta este doar un deadline imaginar. Procesele anunţate până acum cer plata unor daune de 10,7 miliarde de euro.

Instanţa din Braunschweig a declarat că va anunţa numărul total al acestora în această săptămână. Numărul ridicat al proceselor reprezintă un alt exemplu al dimensiunii scandalului care bântuie VW de un an. Scandalul a forţat producătorul la cel mai amplu recall din istoria sa, penalităţile impuse deja sunt printre cele mai ridicate suferite de vreun producător, iar VW a constituit provizioane masive pentru a absorbi şocul. Consumatorii afectaţi de scandal îşi concentrează acum eforturile asupra autorităţilor de la Bruxelles.

Comisarul european pentru justiţie Vera Jourova se va întâlni cu Francisco Javier Garcia Sanz de la VW ca parte a campaniei menite să convingă compania să le ofere proprietarilor de autovehicule daune semnificative. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO