Auto

General Motors recheamă în service alte 3 milioane de maşini din cauza unei defecţiuni la lămpile din spate

General Motors recheamă în service alte 3 milioane de...

Autor: Anca Dumitrescu

15.05.2014, 20:45 162

Prima campanie, care a inclus 2,6 milioane de vehicule, a avut loc din cauza unei defecţiuni la un senzor de incendiu de la cheia de contact, care a provocat accidente în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 13 persoane, din cauza opririi motorului.

Programul anunţat joi include rechemarea a peste 2,7 milioane de automobile pentru remedierea unei defecţiuni la lămpile din spate. Între modelele chemate în service din acest motiv se află Chevrolet Malibu, Pontiac G6 şi Saturn Aura.

Campania vizează şi vehicule Chevy Corvette şi Cadillac CTS, majoritatea vândute în Statele Unite.

Noile măsuri sunt rezultatul unei atenţii mai mari a companiei pentru problemele de siguranţă.

"Ne-am dublat eforturile de accelerare şi rezolvare a unor astfel de probleme, am identificat vehiculele care necesită remedieri", a declarat directorul pentru siguranţă al GM, Jeff Boyer.

Din cele aproape 3 milioane de maşini rechemate joi, 2,7 milioane au fost comercializate în SUA, 201.000 în Canada, 1.200 în Mexic şi peste 76.000 în afara Americii de Nord.

În cazul defecţiunii la lămpile din spate, GM a primit mai multe sute de reclamaţii, au avut loc 13 coliziuni şi două persoane au fost rănite.

Problema a fost semnalată din 2008, iar în 2009 au fost rechemate în service un număr mai mic de automobile. GM a precizat că nu are cunoştinţă că ar fi decedat persoane în accidente provocate de această defecţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO