Auto

General Motors, inca interesat de Romania

13.07.2007, 19:54 11

General Motors intentioneaza sa construiasca o uzina de asamblare a automobilelor in Europa Centrala si de Est, pe lista constructorului auto figurand si Romania.
"General Motors ia in considerare construirea unei uzine de asamblare automobile in Europa Centrala si de Est. Posibilele locatii pentru constructia unei uzine greenfield include sapte state, printre care si Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovacia. Singura facilitate a General Motors din regiune este uzina din Gliwice, Polonia, unde in prezent sunt asamblate modelele Opel Zafira, Astra Classic si Agila", a declarat Chris Lacey, directorul executiv al General Motors pentru Europa Centrala si de Est.
General Motors a incheiat in toamna anului trecut un acord cu constructorul auto ucrainean UkrAvto pentru fabricarea modelelor Chevrolet in Polonia. In prezent la uzina din apropiere de Varsovia este programata inceperea productiei modelului Aveo in toamna acestui an.
General Motors a fost interesat de privatizarea Automobile Craiova, dar la finele saptamanii trecute a trimis o scrisoare catre AVAS in care a precizat ca nu va participa la privatizare, pentru ca nu este in situatia de a face o oferta in prezent. Comisia de privatizare a a validat documentele de participare depuse de Ford Motor Company, singurul ofertant.
"General Motors a luat in calcul riscurile si oportunitatile in cazul preluarii uzinei de la Craiova si a luat hotararea de a se retrage din cursa. Decizia nu are nicio legatura cu uzina din Polonia, deoarece General Motors doreste sa-si majoreze productia de automobile din regiune", a declarat Alfred Suter, directorul General Motors pentru Romania si Bulgaria.
Scrisoare de intentie neangajanta pentru Automobile Craiova a mai depus si firma ruseasca JSC Russian Machines, parte a unui grup controlat de miliardarul rus Oleg Deripaska.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO