Auto

Gabriela Firea susţine că preţul transportului public din Bucureşti nu va fi majorat

Gabriela Firea susţine că preţul transportului public...

Autor: Nicolae Oprea

06.02.2020, 12:15 75

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că preţul biletelor pentru transportul public în comun nu va fi majorat, precizând că nu a discutat niciodată cu directorul STB despre această posibilitate.

Declaraţia edilului vine în contextul în care, miercuri, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei Creci, a afirmat că ar dori dublarea tarifului pentru călătoriile din Capitală.

„Nu se pune problema să majorăm tariful pentru transportul public de călători. Nu am discutat niciodată să luăm această măsură de dublare sau de triplare a costului biletului pentru a se circula cu autobuzul, cu tramvaiul sau cu troleibuzul ori abonamentul”, a explicat Firea, la Comandamentul de iarnă.

Conform şefului STB, majorarea ar fi necesară, după ce au fost făcute mai multe calcule contabile.

„Este o propunere pe care noi am făcut-o de mai mult timp, având în vedere investiţiile pe care STB le-a făcut în ultima perioadă. Este o propunere de dublare a tatifului, la 2,5 lei, facută în urma unor studii de piaţă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, în cursul zilei de miercuri, Andrei Creci.

Decizia majorării tarifelor aparţine, însă, Primăriei Capitalei.

În prezent, un bilet de transport în Bucureşti costa 1,3 lei, tarif care nu a mai fost modificat de 11 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO