Auto

Francezii de la Renault se retrag de pe piaţa chineză şi se concentrează pe parteneriatul cu japonezii de la Nissan

Francezii de la Renault se retrag de pe piaţa chineză...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2020, 09:45 2065

Renault a anunţat o nouă strategie pentru piaţa chineză, grupul francez urmând să vândă acţiunile pe care le deţine în cadrul joint-venture-ului cu Dongfeng Motor şi să se concentreze pe parteneriatul cu japonezii de la Nissan şi pe producţia de autovehicule electrice şi comerciale.

Renault va vinde acţiunile pe are le deţine în cadrul Dongfeng Renault Automotive Company către compania chineză Dongfeng Motor. În urma acestei tranzacţii, chinezii vor sista producţia mărcilor Renault în Wuhan, respectiv a autovehiculelor Renault Captur, Kadjar şi SUV-ul Koleos.

”Începem un nou capitol pe piaţa chineză. Ne vom concentra pe vehicule electrice şi comerciale, cele două segmente care susţin viitorul transportului nepoluant şi prin care profităm mai mult de parteneriatul cu Nissan”, a declarat Francois Provost, preşedintele Renault în China. 

Producţia de autovehicule comerciale uşoare ale Renault va fi asigurată în continuare în China de către Renault Brilliance Jinbei Automotive.

În plus, producţia de autovehicule electrice se va derula prin intermediul a două societăţi joint-venture, eGT New Energy Automotive şi Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle.

Renault va continua să asigure service pentru cei 300.000 de clienţi din China prin intermediul dealerilor Renault şi al alianţei cu Nissan.

Dongfeng Motor mai are participaţii în companii de tip joint-venture create cu PSA Group şi Honda, tot în Wuhan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO