Auto

Ford prezintă utilitarele Transit proiectate pentru a transporta în condiţii de off-road

Ford prezintă utilitarele Transit proiectate pentru a...

Autor: Bogdan Alecu

22.06.2020, 09:23 1687

Ford a completat gama modelelor de utilitare Transit cu noile versiuni de echipare Trail şi Active, puternice şi potrivite pentru rulare în off-road. Acestea sunt disponibile pentru gama de vehicule comerciale Transit şi Tourneo.

Noile versiuni Transit Trail şi Transit Custom Trail au fost concepute special pentru a funcţiona în medii de lucru mai dure, beneficiind de un nivel al tracţiunii îmbunătăţit cu ajutorul unui nou diferenţial mecanic cu alunecare limitată (mLSD) pentru modelele Transit şi Transit Custom cu tracţiune faţă, şi pentru modelul Transit cu Tracţiune Integrală Inteligentă.

Modernizările unice aduse la exterior şi interior asigură un plus de confort şi de performanţă modelelor Transit Trail şi Transit Custom Trail, fără a compromite nivelul de ergonomie.

Noua variantă de echipare Active, disponibilă pentru Transit Custom şi Tourneo Custom este potrivită pentru cei cu un stil de viaţă aventuros, beneficiind de ornamente suplimentare şi de un diferenţial mecanic cu alunecare limitată (mLSD), pentru o tracţiune îmbunătăţită pe suprafeţe cu aderenţă scăzută. Design-ul exterior inspirat din lumea SUV-urilor adaugă un plus de atractivitate şi ergonomie.

„Modelele Active şi Trail demonstrează cât de versatilă şi capabilă poate fi gama Transit”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „De la firme care operează pe drumuri accidentate până la familii care îşi doresc un vehicul la fel de aventuros ca ei, există un Transit potrivit pentru fiecare.”

Versiunea de echipare Active va fi extinsă ulterior în 2020, urmând a fi introdusă pe Transit Connect şi Tourneo Connect. Mai multe detalii vor fi oferite în apropierea datei de lansare.

Varianta de echipare Trail prezintă ornamente de design de culoare neagră, montate în zona barelor de protecţie din faţă şi spate şi a panourilor laterale. Etichetele negru mat supradimensionate cu inscripţia „Ford” întruchipează spiritul acestor vehicule, fiind completat de jante unice din aliaj de 16 inch şi sigle cu inscripţia „Trail” pe portierele faţă. De asemenea, Transit Custom poate fi echipat şi cu şine de acoperiş şi cu trepte laterale, pentru o mai mare versatilitate.

Dezvoltat în parteneriat cu inginerii de la Quaife, specializaţi în sisteme de propulsie, mLSD transferă automat cuplul motorului, în condiţii de aderenţă scăzută, la roata cu cea mai mare tracţiune, permiţând ca Transit Trail şi Transit Custom Trail să abordeze mai confortabil drumurile neasfaltate, drumurile cu pietriş sau pe cele accidentate. Sistemul de Control Electronic al Stabilităţii vehiculului a fost, de asemenea, recalibrat pentru a se armoniza cu mLSD. Aceeaşi tehnologie a fost utilizată anterior pentru a îmbunătăţi caracteristicile de tracţiune şi conducere a maşinilor Ford Performance Focus RS, Fiesta ST şi Focus ST, şi nu are impact asupra emisiilor de CO2 sau asupra consumului de combustibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO