Auto

Ford îşi reduce estimările anuale de profit, după scăderea din T3/2019

Ford îşi reduce estimările anuale de profit, după...

Autor: Laura Albu, Mediafax

24.10.2019, 18:03 1023

Ford şi-a micşorat estimările pentru profitul operaţional de anul acesta, după un trimestru al treilea dezamăgitor. Reducerea profitului a fost justificată de şeful executiv Jim Hackett prin costurile mai mari şi prin performanţele sub aşteptări din China, transmite Reuters.

Acţiunile Ford au scăzut cu 2,5%, până la 8,98 dolari, în timp ce acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au crescut cu peste 20%, în urma rezultatelor peste aşteptări.

Într-o convorbire cu analiştii, Hackett a spus că Ford „s-a confruntat cu mai multe piedici” decât se aştepta în acest trimestru. „Ca urmare, nu vom creşte EBIT-ul ajustat în acest an, aşa cum ne-am propus”, a spus Hackett, referindu-se la câştigurile dinainte de dobânzi şi impozite.

Rezultatele financiare dezamăgitoare sunt un regres pentru Hackett, fostul CEO al producătorului de mobilă de birou Steelcase, care a preluat Ford în mai 2017, după retragerea bruscă a veteranului Mark Fields.

De doi ani, Hackett a cerut investitorilor să aibă răbdare, cu o restructurare metodică care a înregistrat progrese, incluzând o alianţă în domeniul vehiculelor electrice cu Volkswagen şi vânzarea operaţiunilor care pierd bani în India către producătorul auto indian Mahindra & Mahindra.

Dar, după calculele Ford, cea mai mare parte a restructurărilor nu a fost făcută încă. Hackett a rezervat acestor proceduri doar 3,3 miliarde de dolari, în creştere de la 2,2 miliarde de dolari de la sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO