Auto

Ford a demarat producţia motorului pentru B-Max în Germania. Data pentru Craiova nu este nici acum fixată - GALERIE FOTO

Ford a demarat producţia motorului pentru B-Max în Germania. Data pentru Craiova nu este nici acum fixată - GALERIE FOTO

Ford a demarat producţia motorului pentru B-Max

Autor: Bogdan Alecu

09.11.2011, 16:42 498

Ford Motor Company a demarat în Germania, la Koln, producţia noului motor EcoBoost de 1,0 litri, care va echipa într-o primă fază modelul compact Focus, iar de anul viitor şi monovolumul de clasă mică B-Max asamblat la Craiova. Data exactă a intrării în producţie a lui B-Max sau a noului motor la Craiova nu s-au stabilit încă, oficialii Ford subliniind că aceasta va avea loc "în prima jumătate a anului viitor". Potrivit contractului semnat de Ford în 2007, constructorul german trebuia să producă deja în acest an la Craiova 250.000 de maşini, dar în realitate până în prezent au fost produse mai puţin de 7.000 până la finele lunii septembrie.

Pentru demararea producşiei noului motor la Koln Ford a investit în uzina germană 134 mil. euro în noua linie de producţie.

Primul model Ford echipat cu propulsorul EcoBoost de 1,0 litri va fi noua generaţie a Focus, care va fi lansat în prima parte a anului viitor. Ulterior motorul va echipa şi monovolumele C-Max şi B-Max, dar şi alte modele ale constructorului american la nivel mondial.

Motorul de 1,0 litri EcoBoost este cel mai mic propulsor produs vreodată de Ford. Acesta va fi disponibil pentru început în două trepte de putere, de 125 CP (emisii de 114 g/km CO2) şi 100 CP (emisii de 109/km CO2).

Nivelul maxim de producţie al noului tip de motor va fi de 700.000 de unităţi în următorii ani la nivel european, din care 300.000 vor fi produse la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO