Auto

Fonduri europene de 17,78 milioane lei destinate eficientizării consumurilor energetice pentru tramvaiele din Ploieşti

Fonduri europene de 17,78 milioane lei destinate...

Autor: Daniel Lazar

19.02.2020, 11:51 128

Municipiului Ploieşti a semnat un contract de finanţare pentru proiectul „Eficientizare consumuri energetice în oraş - Sistem iluminat public pentru tramvai 102”, cheltuielile totale ale proiectului fiind în valoare de 17,78 milioane de lei. Lucrările propuse se vor desfăşura pe traseul liniei 102 de tramvai, cu o lungime totală de 5,691 km de circulaţie rutieră, respectiv pe drumuri principale şi străzi adiacente. Perioada de implementare a acestui proiect este prevăzută a se încheia în data de 30 noiembrie 2021.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea C – Iluminat Public.

Măsurile ce vor fi implementate prin acest proiect vor duce la îndeplinirea a patru deziderate majore importante, atât din punct de vedere al siguranţei şi confortului în trafic, cât şi al conformităţii cu legislaţia în vigoare, respectiv: reducerea amprentei de carbon generată de SIP; reducerea consumului de resurse naturale şi protejarea acestora; asigurarea iluminării zonelor publice, conform prevederilor legale în vigoare; reducerea cheltuielilor cu operarea SIP, în special a costurilor cu energia şi întreţinerea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO