Auto

Europenii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul: Una din şase călătorii a fost efectuată cu avionul, în 2017

Europenii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul:...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

06.05.2019, 15:21 148

Cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene au efectuat, în 2017, aproape 1,3 miliarde de călătorii, fie în ţara de origine, fie în străinătate. Una din şase dintre aceste călătorii, însemnând 218 milioane, a fost realizată cu avionul, ca principal mijloc de transport, informează Eurostat.

Cea mai mare parte a călătoriilor cu avionul au fost realizate în scopuri personale (82%), în timp ce restul de 18% au fost efectuate în scopuri de serviciu. Proporţia călătoriilor în interes de serviciu, indiferent de mijloacele de transport prin care s-au efectuat, a fost puţin sub 12%, în 2017.

În perioada 2012-2017, numărul total al călătoriilor efectuate de rezidenţii UE, utilizând toate mijloacele de transport, a crescut cu 2%, în timp ce numărul călătoriilor cu avionul a crescut cu 15%.

Călătoriile cu avionul în interes personal au crescut cu 23%, iar călătoriile în străinătate pentru o perioadă mai mică de 4 nopţi au crescut cu 42%.

În schimb, în ceea ce priveşte călătoriile de afaceri a existat o scădere generală de 9% a numărului de călătorii cu avionul, în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO