Auto

Elon Musk a rămas fără cash şi vrea să strângă cu Tesla circa 2 mld. dolari prin obligaţiuni şi acţiuni. Acţiunile cresc cu 4,7%

Elon Musk a rămas fără cash şi vrea să strângă cu...

Autor: Tibi Oprea

02.05.2019, 17:20 616

Tesla (TSLA), producător de automobile electrice, vrea să strângă aproximativ 2 miliarde de dolari din oferte de obligaţiuni şi acţiuni comune, după ce anul trecut miliardarul Elon Musk, fondatorul companiei, a afirmat în repetate rânduri că nu va mai fi nevoie de o operaţiune atragere de fonduri, potrivit Bloomberg.

Producătorul de automobile electrice şi-a făcut joi cunoscut planul de a vinde 1,35 miliarde de dolari sub formă de obligaţiuni şi circa 650 milioane de dolari în acţiuni. Directorul executiv va participa la ofertă cumpărând acţiuni în valoare de 10 milioane de dolari.

De asemenea, Tesla a angajat Goldman Sachs Group, Citigroup, Bank of America, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Credit Suisse Group, Societe Generale şi Wells Fargo & Co. pentru a subscrie oferta de acţiuni. Deocamdată nu se ştie câte acţiuni intenţionează băncile să cumpere.

Elon Musk şi-a schimbat planurile după ce a rămas în primul trimestru din 2019 cu cash-ul la minimul ultimilor trei ani (2,2 mld. dolari) după plata celei mai mari datorii, care a înclinat negativ balanţa de cash, şi în urma unui declin record în livrările de automobile.

Acţiunile Tesla au urcat cu până la 4,7% înainte de începerea tranzacţionării de joi, la 244,98 dolari pe acţiune. De la începutul anului, acţiunile TSLA înregistrează o scădere de 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO