Auto

Efectele Ordonanţei pe Legea Taximetriei: 1 din 4 şoferi Uber, Bolt şi Clever nu au ieşit azi în trafic. În medie, clienţii au aşteptat mai mult de 10 minute să vină o maşină

Efectele Ordonanţei pe Legea Taximetriei: 1 din 4...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2019, 17:48 292

Numărul şoferilor activi pe aplicaţiile de ridesharing a fost astăzi cu 25% mai mic decât media zilnică de până acum, ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să crească la peste 10 minute, transmite Asociaţia Coaliţiei pentru Economie Digitală, care reprezintă companiile Uber, Bolt şi Clever. Astfel, situaţia de astăzi se dovedeşte a fi rezultatul incertitudinii create de întârzierea adoptării unor reglementări specifice şi de intrarea în vigoare a modificărilor pe Legea Taximetriei. 

Acestea din urmă pot da naştere unor abuzuri împotriva şoferilor care sunt înscrişi pe aceste platforme, cu amenzi de zeci de mii de lei şi chiar confiscarea plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni, transmite Coaliţia. 

„Am avut şi ieri o întâlnire cu miniştrii Dezvoltării Regionale şi Transporturilor în care am discutat din nou despre necesitatea reglementării serviciilor de ridesharing. Noi am avut toată deschiderea şi am oferit toate informaţiile solicitate. Cei doi miniştri ne-au asigurat, din nou, că textul va fi finalizat şi va fi pus în dezbatere publică în cel mai scurt timp posibil. Din păcate, până când noua reglementare va fi adoptată de Guvern, va continua starea de incertitudine şi va rămâne riscul unor abuzuri care să afecteze în mod serios activitatea noastră şi pe cei 2,5 milioane de utilizatori ai aplicaţiilor noastre”, a declarat Cătălin Codreanu, preşedintele asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO