Auto

E.On şi Nissan fac un parteneriat pentru dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice, inclusiv cele de la domiciliu clienţilor

E.On şi Nissan fac un parteneriat pentru dezvoltarea...

Autor: Roxana Rosu

07.03.2018, 13:11 232

Clienţii E.ON din Danemarca primesc acasă o staţie de încărcare pentru maşini electrice şi o rată fixă ​​de energie pentru a-şi încărca vehiculul, în baza unu parteneriat dintre compania de energie şi producătorul auto Nissan, program care va fi extins şi în alte ţări europene.

Cele două companii au stabilit la Salonul Auto de la Geneva asupra unui parteneriat strategic prin care îşi propun să valorifice experienţa internaţională comună atât în domeniul mobilităţii electrice, cât şi în distribuţia şi stocarea energiei electrice.

Mai exact, cei doi parteneri urmăresc, în primul rând, să exploreze oportunităţile legate de ofertele comerciale privind reîncărcarea vehiculelor electrice, precum şi serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare în reţea). De asemenea, cooperarea se concentrează pe un subiect foarte actual, anume soluţiile de generare şi stocare a energiei descentralizate.

Parteneriatul va crea pârghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru maşinile electrice Nissan şi pentru implementarea tehnologiei avansate de încărcare bi-direcţională. Cea din urmă va permite clienţilor să îşi optimizeze costurile şi consumul de energie. E.ON are deja o experienţă extinsă în domeniul soluţiilor solare şi de stocare pentru proprietarii de case. Această calitate va permite celor doi parteneri să ofere clienţilor Nissan soluţii de energie regenerabilă şi de optimizare a costurilor cu energia electrică.

"Ne-am propus să eliminăm orice barieră în calea deţinerii vehiculelor electrice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas în această călătorie”, declară Paul Willcox, preşedintele Nissan Europe.

E.ON este deja implicată alături de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, PETROL şi BMW în dezvoltarea unei reţele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice în cadrul proiectului NEXT-E, cofinanţat de Comisia Europeană.

În cadrul acestuia, consorţiul va instala 222 de staţii de încărcare rapidă multi-standard (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport şi a reţelei trans-europene de transport.

În Romania vor fi instalate 40 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice. Dintre acestea. un număr de 19 staţii vor fi instalate de către E.ON Energie România, care va susţine această investiţie printr-o finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare de peste 1 milion de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO