Auto

După rezultate care i-au surprins pe investitori, Tesla devine cel mai valoros producător american de maşini, întrecând General Motors

După rezultate care i-au surprins pe investitori, Tesla...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

25.10.2019, 11:36 789

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto americană în funcţie de capitalizarea bursieră, întrecând compania General Motors, transmite Reuters.

Tesla a înregistrat un avans de 17% al acţiunilor, consemnat după raportarea unui profit în trimestrul al treilea peste aşteptărie analiştilor.

Preţul acţiunilor Tesla a atins 298 de dolari pe unitate, conferind producătorului de automobile electrice o capitalizare de 53 de miliarde de dolari, peste capitalizarea de 51 de miliarde de dolari a General Motors. Tesla a mai fost cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite în funcţie de capitalizare, dar acţiunile General Motors au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Pe parcursul tranzacţiilor, acţiunile au crescut cu până la 21%, iar preţul acestora a depăşit 300 de dolari pentru prima oară după 1 martie.

Tesla a anunţat, miercuri seara, că a obţinut profit în trimestrul al treilea, datorită eficienţei operaţionale şi a reducerii costurilor de producţie şi materiale. Tesla a livrat 97.000 de vehicule în trimestrul al treilea, cu numai 2% mai multe faţă de trimestrul anterior.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO