Auto

După directorul general, acum şi directorul comercial al Dacia pleacă în Rusia la AvtoVaz

După directorul general, acum şi directorul comercial...

Autor: Bogdan Alecu

14.07.2016, 15:43 832

La doar câteva luni de când Nicolas Maure, fostul director general şi preşedinte al Automobile Dacia a preluat conducerea AvtoVaz, gigantul rus controlat de Alianţa Renault-Nissan, acum şi Jan Ptacek pleacă în Rusia, ca vicepreşedinte executiv pentru vânzări şi marketing în cadrul AvtoVaz, în Rusia. De asemenea, şi Fabrice Cambolive, predecesorul său, din România a plecat tot în Rusia.

La conducrea Renault Commercial Roumanie, divizia de vânzări a grupului Renault în România va veni începând cu data de 1 august 2016, Hakim Boutehra va ocupa funcţia de director general al Renault ommercial Roumanie, entitate care asigură comercializarea pe piaţa românească a mărcilor Dacia, Renault şi Nissan.

Hakim Boutehra (39 ani) este de naţionalitate algeriană şi are peste 15 ani de experienţă în activităţi comerciale. El şi-a început cariera în 2001, la Procter&Gamble Slgeria unde este supervizor vânzări, apoi manager de vânzări regional şi naţional. Se alătură Renault Algeria în 2004, ca manager piese de schimb. În septembrie 2005 este numit director reţea, iar în iulie 2008 devine director comercial Renault Algeria. în 2010, pleacă în Franţa, unde este numit director regional în regiunea vest. În ianuarie 2013 devine Renault Middle East ‎managing director, responsabil de operaţiunile comerciale în 13 ţări – o filială Renault şi 12 importatori (Renault Iran, Egipt, Arabia Saudită, Dubai, Abu Dhabi, Bahrein, Kuweit, Qatar, Oman, liban, Iordania, Siria, Libia, Irak.

Jan Ptacek, în vârstă de 46 ani, de naţionalitate cehă, are o experienţă de peste două decenii în cadrul Grupului Renault. În primii ani ai carierei, a ocupat posturi de marketing şi de management de reţea comercială în Republica Cehă şi în Franţa. în 2003, este numit director marketing al mărcii dacia şi coordonează lansarea modelului logan. La finalul lui 2004, se reîntoarce la paris pentru a se alătura direcţiei strategie şi marketing a grupului. în calitate de director comercial al gamei entry, este responsabil de strategia de marketing a gamei entry şi a mărcii dacia, timp de 4 ani. în 2008, este numit director marketing al mărcii renault pentru rusia şi regiunea eurasia. La finalul anului 2012, devine director general al filialei comerciale renault ucraina înainte de a reveni în românia în 2014, ca director al filialei comerciale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO