Auto

Dragoş Anastasiu, Eurolines: În România niciun touroperator nu poate să umple singur un avion charter

Dragoş Anastasiu, Eurolines: În România niciun...

Autor: Mirabela Tiron

31.01.2019, 15:11 906

“Peste tot în Europa se fac alianţe şi este ceva normal. Ne-am unit pentru că altfel nu aveam cum să facem aceste chartere. În România niciun touroperator nu poate să umple singur un avion charter. Orice touroperator are dorinţa să facă charterul singur pentru că dacă unul din parteneri are o problemă, intră în insolvenţă, este o nenorocire”, a susţinut Dragoş Anatasiu, proprietarul grupului Eurolines (TUI Travel Center), într-o conferinţă legată de cum dezvoltăm în turism o piaţă competitivă.

“Mă simt vinovat în litera legii, am greşit în litera legii, nu în spiritul legii.  De două ori m-am delimitat dar de alte şase ori nu m-am delimitat. Dacă nu recunoşteam plăteam 6,5% amendă din cifra de afaceri, iar dacă te judeci cu statul şansele de câştig sunt zero. Am înghiţit în sec şi am recunoscut, amenda reprezintă 2,8% din cifra de afaceri. A fost cea mai truamatizantă perioadă a vieţii mele de antreprenor”.

Consiliul Concurenţei a sancţionat 13 agenţii de turism şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu amenzi în valoare totală de 11,4 mil lei (2,45 milioane euro)  pentru coordonarea comportamentului pe piaţa comercializării produselor turistice prin  agenţii de turism. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO