Auto

Directorul CNAB, Alexandru Ivan: Anul viitor începe construcţia noului terminal al aeroportului din Otopeni

Directorul CNAB, Alexandru Ivan: Anul viitor începe...

Autor: Laura Albu, Mediafax

08.08.2019, 15:08 609

Directorul CNAB, Alexandru Ivan a declarat joi că anul viitor vor începe lucrările la un nou terminal iar investiţia va fi susţinută atât din fonduri proprii cât şi din alt surse.

„Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să terminăm procedura de expropriere, urmând ca la începutul anului următor să ieşim în procedură de licitaţie cu construirea noului terminal. O parte vor fi fonduri proprii, o parte vor fi fonduri atrase”, a declarat Alexandru Ivan.

Construirea acestui terminal a fost anunţată încă din iunie de directorul CNAB, lucrările având scopul de extindere a aeroportului, pentru a face faţă numărului de 15 milioane de pasageri care sunt preconizaţi pentru anul acesta.

Proiectul de dezvoltare a fost lansat în anii `90 pentru două noi terminale, de 18.000 de metri pătraţi şi 26.000 de mp de căi de rulare. Proiectul dublează practic aeroportul şi are o valoare de 800 de milioane de euro, sumă asigurată din bugetul propriu al companiei, a spus directorul, în luna iunie a acestui an.

Vorbind despre alte proiecte aflate în lucru la aeroport, Alexandru Ivan a mai anunţat că au mai fost deschise 4 noi ghişee, iar până la finalul lui 2019 numărul ghişeelor disponibile pentru pasageri va fi de 38.

„În primul rând, până la sfârşitul anului, un proiect realizabil este mărirea capacităţii ghişeelor de la sosiri, de la 24 câte avem în prezent, la un număr de 38 de ghişee”, a anunţat directorul CNAB.

De asemenea, acesta a adăugat că au fost date spre utilizare încă 4 poziţii de parcare pentru aeronave. „S-a făcut deja o reorganizare a locurilor de parcare şi am suplimentat cu 4 poziţii de parcare”, a explicat Alexandru Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO