Auto

Dianthus, un transportator din Argeş cu 300 de camioane, face afaceri de 40 milioane euro

Antreprenori locali

Dianthus, un transportator din Argeş cu 300 de camioane,...

Autor: Mirabela Tiron

26.03.2019, 00:07 2667

Cifra de afaceri raportată în 2017 plasa compania în top 1.000 de firme de pe piaţa locală.

Compania Dianthus din judeţul Argeş, controlată de doi antreprenori locali şi care face transport de marfă pe rute internaţionale, a ajuns anul trecut la afaceri de 41 mil. euro, iar pentru acest an estimează o creştere cu 5%, potrivit oficialilor transportatorului.

„Transportăm mărfuri generale în principal în industria automotive şi avem 370 de angajaţi“, a declarat pentru ZF Dan Niculescu, directorul comercial al companiei Dianthus.

Compania este controlată de antre­pre­norii locali Adrian Alexandru Di­noiu şi  Nicolae Gheorghe Florescu, fie­care deţine un pachet de 50%, po­tri­vit datelor de la Registrul Comerţului.

„Anul trecut cifra de afaceri a trecut de 41 de milioane de euro, iar pentru acest an ne aşteptăm la o creş­te­re de 5% a acesteia. Avem o flotă for­mată din peste 300 de camioane, care fac în principal transport  internaţional de mărfuri. Anul trecut am cumpărat 50 de camioane, iar în acest an 25 de ca­mioane, cu credite bancare“.

Compania Dianthus, dar şi transportatorul International Lazăr se află de altfel în topul celor mai mari zece afaceri antreprenoriale din judeţul Argeş, prezenţa lor în top vine şi ca efect al prezenţei Dacia în judeţ, dar şi a furnizorilor de componente auto din judeţ pentru cel mai  mare business din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO