Auto

Dezastru după falimentul Thomas Cook: Sute de mii de oameni aşteaptă intervenţia guvernelor pentru a reveni acasă

Dezastru după falimentul Thomas Cook: Sute de mii de...

Autor: Laura Albu, Mediafax

23.09.2019, 16:11 976

Compania de turism Thomas Cook, care a falimentat luni şi care transporta 19 milioane de oameni pe an în 16 ţări diferite, are în prezent 600.000 de oameni în străinătate care cer guvernelor şi companiilor de asigurări să coordoneze o operaţiune uriaşă pentru a-i aduce acasă, transmite Reuters.

Autoritatea de Aviaţie Civilă (CAA), Autoritatea de Reglementare şi Guvernul britanic au o flotă de avioane gata să înceapă să-i aducă acasă pe cei peste 150.000 de clienţi britanici aflaţi peste hotare în următoarele două săptămâni.

În Franţa, organizaţia Entreprises de Voyage a declarat că aproximativ 10.000 de turişti ar putea fi afectaţi de falimentul companiei Thomas Cook.

Filiala norvegiană Ving a declarat într-un comunicat de presă că în prezent 8.685 de norvegieni sunt în vacanţă prin serviciile sale. Fondul Norvegian de Garantare a călătoriilor, o schemă de asigurare obligatorie pentru operatorii de turism, a emis un comunicat prin care afirmă că va asigura repatrierea tuturor pasagerilor care călătoresc cu unitatea norvegiană a lui Thomas Cook.

Filiala din Danemarca, Spies, a declarat luni că niciunul dintre avioanele sale nu va pleca, iar aproximativ 1.400 de călători sunt afectaţi, iar călătorii vor fi despăgubiţi.

Compania aeriană Condor din Germania, deţinută de Thomas Cook, îşi va continua operaţiunile, în ciuda insolvenţei companiei mamă. "Condor continuă operaţiunile", a declarat compania aeriană germană într-un comunicat. Thomas Cook spune că în prezent există aproximativ 140.000 de turişti care călătoresc cu unităţile sale germane.

Unitatea suedeză Ving a declarat că numărul de pasageri suedezi plecaţi în prezent este de 16.956. „Acum lucrăm intens pentru a ne asigura că toţi călătorii afectaţi vor fi acasă cu o întrerupere cât mai mică”, a declarat compania pe site-ul său.

Un oficial al Ministerului elen al Turismului a declarat pentru Reuters că aproximativ 50.000 de turişti sunt blocaţi. „Prioritatea maximă este să-i readucem acasă”, a spus oficialul, refuzând să fie numit.

În Turcia, Ministerul Turismului a declarat că va oferi sprijin companiilor locale afectate de prăbuşirea Thomas Cook. Şeful Federaţiei de Hoteluri a declarat că aproximativ 45.000 de turişti din Marea Britanie şi Europa se află în prezent în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO