Auto

Despărţirea este completă: Acţionarii Nissan au rupt ultimele legături cu Carlos Ghosn

Despărţirea este completă: Acţionarii Nissan au rupt...

Autor: Raluca Nicolae

08.04.2019, 11:04 319

Acţionarii companiei auto Nissan Motor Co l-au demis, luni, pe fostul şef Carlos Ghosn, rupând ultimele legături cu cel care a salvat constructorul auto japonez de la familent, în urmă cu două decenii, transmite Reuters.

Acţionarii s-au adunat pentru o sedinţă extraordinară, la doar câteva zile după a doua arestare a lui Ghosn în Tokyo. Ghosn a negat toate acuzaţiile împotriva sa şi a declarat că este victima acţiunilor consiliului de administraţie al companiei.

Săptămâna trecută, procurorii l-au arestat din nou pe Ghosn, care fusese eliberat pentru o cauţiune de 9 milioane de dolari, reîntorcându-se în centrul de detenţie din Tokyo, unde a stat mai mult de 100 de zile.

Potrivit ultimelor acuzaţii, el este suspectat că a folosit pentru sine 5 milioane de dolari din banii producătorului auto.

Ghosn a fost arestat pentru prima dată în noiembrie, când a fost acuzat de evaziune fiscală. Noile acuzaţii sunt mai grave, deoarece ar putea arăta că fostul şef a folosit fonduri ale companiei pentru propriile sale interese.

Întâlnirea acţionarilor a avut loc pentru prima dată de la arestarea lui Ghosn, care a zguduit, anul trecut, industria auto la nivel global.

Acţionarii au votat să îl elimine atât pe Ghosn, cât şi fostul director Greg Kelly, arestat odată cu Ghosn. Kelly a negat toate acuzaţiile împotriva lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO