Auto

Daimler, producătorul Mercedes-Benz, aşteptă un profit peste aşteptări în 2020, după ce cererea pentru automobile de lux a atins un nou record în China

Daimler, producătorul Mercedes-Benz, aşteptă un profit...

Autor: Alex Ciutacu

23.10.2020, 13:33 269

Producătorul auto Daimler se aşteaptă la un profit peste aşteptări în 2020, în contextul în care cererea pentru automobile de lux din China a înregistrat o creştere record de 24% în T3, însă compania nemţească atrage atenţia asupra incertitudinii generate de creşterea numărului de infectări din Europa, potrivit Reuters.

Săptămâna aceasta, reprezentanţii Daimler au explicat că există dovezi clare că familiile bogate din China care nu pot cheltui bani anul acesta pe vacanţe scumpe în Europa au început să cumpere din ce în ce mai multe bunuri de lux la ei acasă.

Marja de profit a diviziei de automobile şi dube Mercedes-Benz a crescut la 9,4% în trimestrul încheiat la finalul lunii septembrie, în comparaţie cu 7% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producătorul german de automobile şi camionete a anunţat că se aşteaptă ca profitul înainte de taxe şi dobânzi să se apropie de nivelul de anul trecut, deşi anunţase anterior o scădere. În 2019, profitul înainte de taxe şi dobânzi s-a situat la 10,3 miliarde euro pentru tot anul.

Până acum, creşterea numărului de infectări înregistrată în lume în ultimele zile nu a afectat comenzile sau vânzările companiei, însă estimările lansate astăzi se bazează pe aşteptarea că lucrurile nu vor deveni mai rele.

Pentru al treilea trimestru, Daimler a înregistrat un profit înainte de taxe şi dobânzi de 3,48 miliarde euro, faţă de 3,14 miliarde euro în T3 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO