Auto

Dacia punctează cea mai mare creştere de volume la nivel european, susţinută de maşinile produse la Mioveni

Dacia Sandero este cea mai vândută maşină românească în Europa în primele zece luni

Dacia Sandero este cea mai vândută maşină românească în Europa în primele zece luni

Autor: Bogdan Alecu

11.12.2014, 00:08 531

Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 28% în primele zece luni ale acestui an, la aproape 307.600 de maşini, 2014 fiind primul an în care marca autohtonă a depăşit pragul de 300.000 de autoturisme vândute pe piaţa europeană, conform datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Dacă ritmul de creştere al vânzărilor mărcii autohtone continuă, până la finalul anului se va ajunge la un volum de peste 370.000 de maşini. Cel mai ridicat volum atins anterior a fost de 294.500 de maşini, în 2013.

La nivel de volum, Dacia a câştigat în primele zece luni un volum de aproape 71.000 de maşini, aceasta fiind cea mai mare creştere de volum dintre toate mărcile comercializate la nivel european, conform datelor left-lane.com

„La nivel de brand Dacia continuă creşterea impresionantă, înregistrând în octombrie o creştere a volumelor similară cu cea a Volkswagen. Avansul de 30% înregistrat anul acesta nu este unul care să ducă marca în top trei creşteri, în condiţiile în care Lamborghini, Maserati şi Infiniti au volume mult mai mici şi pot atinge creşteri procentuale mari mult mai uşor“, au spus analiştii left-lane.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO