Auto

Dacia pariază pe „premium”: Duster primeşte o nouă versiune de top de la 13.900 euro

Dacia pariază pe „premium”: Duster primeşte o nouă versiune de top de la 13.900 de euro

Dacia

Autor: Bogdan Alecu

12.03.2012, 17:13 2583

Automobile Dacia extinde gama SUV-ului Duster de pe piaţa locală cu echiparea de top Prestige, care include toate opţionalele disponibile pentru SUV-ul autohton. Lansarea versiunii de top vine la aproape doi ani de la lansarea maşinii şi implicit de la primele discuţii pe seama acestei versiuni - cunoscute până atunci doar de pe modelul Logan sedan. Până în prezent peste 90% din vânzările Duster au fost reprezentate de versiunea Laureate, iar 12% dintre acestea au reprezentat maşini echipate inclusiv cu tapiţerie din piele.

Duster Prestige vine la mai puţin de o lună de când Sandero şi Logan au avut parte de o nouă ediţie limitată, Story, care preyenta în primul rând cu un nou sistem audio care includea port USB şi Bluetooth.

Seria Prestige include pachetul Look (oglinzi retrovizoare exterioare, bare de pavilion longitudinale, scut de protecţie faţă/spate, protecţie praguri, toate cu aspect crom satinat, jante de aluminiu 16", geamuri uşi spate, geamuri custode şi lunetă cu tentă fumurie), şi cel "Cuir" (tapiţerie din piele pentru scaune, volan şi schimbător îmbrăcate în piele) pentru interior. Vehiculul este echipat cu noul radio CD MP3 cu satelit de comandă pe volan, funcţie Bluetooth, priză jack şi USB. La nivelul siguranţei, în afara echipamentelor ABS, EBV şi asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) în serie, Duster "Prestige" este dotat şi cu airbag-uri pentru şofer şi pasager şi două airbag-uri laterale faţă. Nu lipsesc din această configuraţie aerul condiţionat şi computerul de bord.

Mai multe detalii despre interioare şi motorizări noi pe gama Dacia puteţi citi într-un articol despre Dacia Lodgy, cel mai recent model al mărcii româneşti, lansat săptămâna trecută la Geneva.

Noua serie limitată este disponibilă atât în varianta pe benzină, cât şi diesel, la preţuri cuprinse între 13 900 euro (TVA inclus) pentru varianta pe benzină 1,6 16 V 105 CP 4x2 şi 17 600 euro (TVA inclus) pentru varianta 1.5 dCi 110 CP 4x4. Clienţii pot opta şi pentru alte echipamente în plus, cum ar fi ESP-ASR, geamuri electrice spate sau pentru Dacia Extenso (garanţie extinsă 12 luni / 100 000 km sau 24 luni / 100 000 km). Toate culorile prezente în gama Duster sunt disponibile şi pe seria limitată "Prestige".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO