Auto

Dacia Lodgy, noul model de familie al mărcii româneşti vine în martie la Geneva. Galerie FOTO

Dacia lansează anul viitor nu doar modelele Popster şi Logan 2, ci şi Lodgy – versiunea mai mică a modelului de familie

Dacia Lodgy

Autor: Bogdan Alecu

14.11.2011, 19:10 13429

Dacia va prezenta anul viitor în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie un nou model, Lodgy. Despre viitorul monovolum al Dacia se ştia până acum că s-ar numi Popster, nume care se pare că a fost abandonat în favoarea lui Lodgy. Acestea sunt primele fotografii, ale unei maşini construite pentru curse.

Noua Dacia Lodgy - galerie FOTO

Numele modelului şi designul acestuia au fost prezentate aseară odată cu lansarea modelului Lodgy Ice, o versiune de competiţii a maşinii care va concura în Trofeul Andros în premieră pe 3-4 decembrie. Dacă până acum majoritatea constructorilor anunţau un viitor model utilizând un concept prezentat la un Salon Internaţional, Renault a făcut deja o tradiţie din a lansa modele noi la Trofeul Andros - primul a fost Duster, iar acum Lodgy.

"Numele evocă noţiuni legate de spaţiu şi de o lume a familiei. Dacia Lodgy Ice este sora mai mică şi mai rebelă a viitorului model de familie ce va fi lansat anul viitor în martie la Geneva", au declarat oficialii Renault.

Duster a câştigat titlul de "Maşina anului" şi în Argentina

Francezii au reuşit mutarea pe Duster: Vânzările de SUV-uri au ajuns cât cele de Sandero şi Logan la un loc

Dacă din 2004, de când francezii au lansat modelul Logan, Dacia a lansat câte un singur model in fiecare an, cu excepţia lui 2011, anul viitor compania va lansa trei noi modele - monovolumul Lodgy alături de versiunea utilitară construită pe baza aceleiaşi platforme plus cea de-a doua generaţie a Logan, care va fi prezentată în toamna anului viitor în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO