Auto

Dacia are 25% din piaţa auto a Republicii Moldova

Dacia are 25% din piaţa auto a Republicii Moldova

Autor: Bogdan Alecu

15.01.2015, 00:06 445
Vânzările de autoturisme Dacia au crescut cu 18% în 2014 faţă de anul anterior pe piaţa auto a Republicii Moldova, fiind cel mai bine vândut brand auto peste Prut şi având o cotă de piaţă de peste 25%. Din punctul de vedere al cotei de piaţă, Re­publica Moldova este a doua cea mai importantă piaţă pentru Dacia, după România, însă volumele rămân la nivel scăzut.
 
În total, pe piaţa auto de peste Prut s-au vândut anul trecut 4.921 de autoturisme noi, în scădere cu 1,4% faţă de anul anterior. În aceste condiţii, ra­portat la piaţa auto românească, cea de peste Prut reprezintă echivalentul vânzărilor dintr-un singur judeţ mare din România, cum ar fi Clujul, unde s-au vândut anul trecut circa 4.500 de maşini, cu toate că Republica Moldova are 3,6 mil. locuitori (fără a lua în calcul Trans­nistria), în timp ce judeţul Cluj are circa 700.000 de locuitori.
 
Segmentul pieţei cu cele mai mari vânzări în Moldova este cel al SUV-urilor, cu 26% cotă şi aproape 1.300 de ma­şini, urmat de clasa mică, cu aproape 25%.
 
În ceea ce priveşte B-Max, singurul model Ford produs în România, s-a vândut în numai două exemplare în Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO