Auto

Cum se pregăteşte automobilul pentru concediu? Vezi aici ce trebuie să verifici înainte de a pleca în vacanţă

Cum se pregăteşte automobilul pentru concediu? Vezi aici ce trebuie să verifici înainte de a pleca în vacanţă

Autor: Bogdan Alecu

27.06.2011, 10:45 3946

Pentru a pleca în vacanţă avem de ales de multe ori între avion,tren, autocar, sau maşina personală. De multe ori preţul unui biletde avion poate fi destul de mare atunci când nu este rezervat dintimp, autocarele pot fi incomode pe distanţe mai lungi iar trenul,mai ales cel din România poate avea întârzieri foarte mari. Aşadar,rămâne automobilul personal. Dar în aceste condiţii "succesul"vacanţei depinde direct de cum este pregătită maşina pentru un drumlung.

1. Starea anvelopelor este foarte importantă -dacă sunt tocite, atunci acestea trebuie înlocuite. În al doilearând, trebuie verificată presiunea din pneuri pentru a corespundecu cele din cartea tehnică, dar recomandabil ar fi să se facă oechilibrare a tuturor roţilor la o vulcanizare specializată, maiales dacă se va merge pe autostrăzile din Germania unde fără limităde viteză se poate rula chiar şi cu peste 200 km/h. Aici intră şiroata de rezervă, care trebuie să fie în stare bună defuncţionare.

2. Starea becurilor - poziţii, fază scurtă,fază lungă, proiectoare de ceaţă, stopuri şi semnalizări - totatetrebuie să fie în perfectă stare de funcţionare şi reglatecorespunzător.

3. Lichidul de frână şi starea plăcuţelor defrână. În cazul în care se va rula câteva mii dekilometri, este indicat să vedeţi şi cât de uzate sunt plăcuţele defrână. Dacă nu sunt înlocuite la timp, acestea pot avaria discurileşi implicit costurile vor creşte semnificativ.

4. Revizia autombilului. Trebuie realizat uncalcul pentru a vedea câţi kilometri mai sunt până când trebuieefectuată revizia. Dacă se depăşeşte pragul, este recomandabil sămergeţi la service înainte, atât din motive de garanţie, care sepoate pierde dacă se depăşeşte cu mai mult de câteva sute dekilometri, cât şi de siguranţă sau confort - un filtru de polen noupoate asigura un aer mai bun în maşină, iar motorul se va bucura deun ulei nou. Dacă nu trebuie efectuată revizia, atunci esterecomandabil să se verifice nivelul uleiului. Mai mult, este depreferat să aveţi în maşină măcar un bidon de 1 litru de ulei.

5. Trusa medicală şi accesoriile. În cazultrusei nu este recomandabil să o aveţi, ci să fie şi în termenul devalabilitate. Pe lângă aceasta este bine să aveţi la dvs. un cablude tractare, o lanternă, cabluri pentru baterie, vestereflectorizante, un triunghi în caz de avarie, un set de siguranţeşi unul de becuri şi un stingător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO