Auto

Craiova, producător de repere pentru uzina Ford din Valencia care face S-Max şi Galaxy

Craiova, producător de repere pentru uzina Ford din...

Autor: Corina Mirea

10.12.2015, 18:34 533

Peste 150 de oameni şi de două ori mai mulţi roboţi din secţia de caroserie a Ford produc 31 de repere pentru modelele Ford S-Max şi Ford Galaxy lansate recent pe piaţă şi fabricate în uzina americanilor din Valencia (Spania), potrivit reprezentanţilor companiei.

Reperele realizate în uzina de la Craiova care ajung la fabrica-soră din Spania reprezintă circa 20% din ceea ce se produce în secţia de presaj şi caroserie. Aici, angajaţii lucrează într-un schimb şi jumătate (un shimb reprezentând opt ore petrecute la locul de muncă).

Un robot din această secţie înlocuieşte doi oameni, iar în 2015 au fost montaţi două noi astfel de maşinării în zona de presaj. De roboţi se ocupă în prezent 50 de specialişti, astfel încât în momentul unei defecţiuni, producţia să nu stea mai mult de 30 de minute.

În prezent, în uzina de la Craiova, pe lângă aceste repere, se mai produce modelul B-Max, a cărui fabricaţie a început la jumătatea anului 2012, dar şi motoare.

Craiova şi Koln (uzina din Germania a Ford) au ajuns la o producţie de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri, din care o treime sunt produse de Ford la uzina din România.

Ford România a avut anul trecut afaceri de 912 mil. euro, în scădere cu 17% faţă de anul anterior, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor. Producţia de maşini Ford B-Max de la Craiova a scăzut cu 23% în 2014 la aproape 53.000 de unităţi, iar cea de motoare s-a redus de la 180.000 în 2013 la circa 155.000 anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO