Auto

Cozi kilometrice şi sute de maşini blocate la vama din Giurgiu după ce vameşii au refuzat să iasă din cabine şi să controleze şoferii. Galerie FOTO şi VIDEO

Autor: Bogdan Alecu, Ştefan Stan

09.08.2015, 16:52 13474
 
 
Cozi de 3-4 ore s-au format duminică la vama din Giurgiu, după ce vameşii au refuzat să iasă din cabine şi să verifice actele şoferilor, pentru a eficientiza procesul, aceştia fiind obligaţi să le prezinte personal când ajungeau în faţa punctelor de control, lucru care a îngreunat circulaţia, ajungându-se în situaţia de a înainta un kilometru în 3 ore. 
 
Şoferii care doreau să treacă vama prin Giurgiu au trebuit să aştepte să ajungă în faţa ghişeelor pentru a putea prezenta actele, ceea ce a dus încă de dimineaţă la întârzieri masive. 
 
Şoferii care au ajuns până în ora 6 în vamă au aşteptat câte 3 ore la coadă, iar cei care au ajuns după ora 6 au fost nevoiţi să stea peste 4 ore pentru a putea prezenta actele la punctul de control. 
 
Pe podul de la Giurgiu se efectuează şi lucrări, însă numai pe jumătate din distanţă. Accesul pe pod se face pe o singură bandă, însă la jumătate se revine la normal. 
 
Aceeaşi problemă se regăseşte şi la vama bulgară Makaza, unde nu sunt lucrări, dar funcţionarii au adoptat acelaşi sistem, ceea ce a dus la cozi kilometrice în ambele sensuri de mers. 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO