Auto

Constructorul german auto Daimler ar putea fi nevoit să recheme 260.000 de vehicule din cauza emisiilor

Constructorul german auto Daimler ar putea fi nevoit să...

Autor: Laura Albu, Mediafax

07.10.2019, 17:44 349

Producătorul auto Daimler ar putea rechema 260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter, după ce autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descopeirit că autoutilitarele ar folosi software ilicite de managemnt al emisiilor motoarelor, transmite Reuters.

Cele mai recente acţiuni ale KBA au loc după ce Daimler a acceptat să plătească o amendă de 870 de milioane de euro la sfârşitul lunii septembrie, când a admis depăşirea pragurilor acceptate de emisii.

Săptămânalul german Bild am Sonntag, fără să citeze surse, a scris că este probabil ca producătorul de autovehicule şi camioane să înceapă o retragere a 260.000 de autovehicule Sprinter, deoarece Daimler a fost chemat la o nouă audiere.

Duminică, Daimler a confirmat că KBA a cerut o audiere legată de autoutilitarele Sprinter. Daimler a mai spus că autoutilitarele în cauză aparţin unei generaţii anterioare de vehicule, care au ieşit din producţie din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO