Auto

Consiliul Concurenţei suspectează trucarea licitaţiei privind marcajele rutiere

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei:

„Nu investigăm Compania Naţională de Drumuri, dar am ridicat documente de la companie. Suspectăm înţelegeri între firmele partici­pante la licitaţia organizată de CND. Suspectăm un cartel clasic de trucare a licitaţiei“

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Nu investigăm Compania Naţională de Drumuri, dar am ridicat documente de la companie. Suspectăm înţelegeri între firmele partici­pante la licitaţia organizată de CND. Suspectăm un cartel clasic de trucare a licitaţiei“

Autor: Mediafax

19.05.2017, 00:05 353

Consiliul Concurenţei (CC) a deschis recent o investigaţie pe piaţa marcajelor rutiere, suspectând trucarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Drumuri, a declarat  Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

„Nu investigăm Compania Naţională de Drumuri (CND), dar am ridicat documente de la CND. Suspectăm înţelegeri între firmele partici­pante la licitaţia organizată de CND. Suspectăm un cartel clasic de trucare a licitaţiei“, a precizat Bog­dan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Con­cu­renţei.

În ceea ce priveşte decizia comisiei de specia­litate a Parlamentului care a avizat modificarea OUG 64, Bursa de Mărfuri fiind scoasă de pe piaţa de tranzacţionare a gazelor, Bogdan Chiriţoiu spune că măsura ar putea afecta consumatorii indus­triali.

„Pe această zonă ne-am coordonat cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi am avut puncte de vedere similare, pe care le-am transmis Parlamentului. În esenţă am propus menţinerea ordonanţei şi a două platforme de tranzacţionare. Bursa tranzac­ţionează deja gaze şi atunci dacă suntem ne­mulţumiţi de cum tranzacţionează Bursa Română de Mărfuri (BRM), să-i punem anumite condiţii, să fie reglementat mai bine, dar nu ştiu dacă este o soluţie optimă să eliminăm un actor economic care este deja pe piaţă. Problema este că la gaze tranzacţiile nu sunt foarte mari, deci semnale de preţ nu prea avem şi tranzacţiile sunt pe BRM şi nu pe OPCOM. De aceea mi se pare riscant să se elimine BRM. Dacă piaţa nu va funcţiona bine şi va fi greu să cumperi gaze, vor fi afectaţi consumatorii industriali şi mai puţin consumatorii casnici. La ultima şedinţă nu am fost invitaţi şi nu ştiu ce s-a votat. Dar vom analiza zilele următoare“, a spus Chiriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO