Auto

Compania Wizz Air anunţă că este pregătită să-şi deschidă baza de la Timişoara din 1 mai

Compania Wizz Air anunţă că este pregătită să-şi...

Autor: Cosmin Pirv

25.04.2020, 17:03 460

Compania Wizz Air a anunţat, sâmbătă, că este pregătită să deschidă, din 1 mai, baza de la Timişoara. Reluarea operaţiunilor depinde de decizia autorităţilor de a elimina sau de a prelungi restricţiile de zbor, potrivit unui comunicat al companiei.

„Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat astăzi (sâmbătă-n.r.) că este pregătită să-şi redeschidă baza de la Timişoara începând cu 1 mai 2020 şi măsurile aferente pentru sănătatea şi binele pasagerilor pe parcursul procedurii de check-in şi la bord. Reluarea operaţiunilor depinde de decizia autorităţilor de a elimina sau prelungi actualele restricţii de zbor către şi dinspre România. Dacă se vor păstra restricţiile, redeschiderea bazei va fi amânată”, se arată în comunicatul companiei.

Potrivit acestuia, compania a introdus mai multe măsuri suplimentare de securitate pentru a susţine distanţarea socială pe parcursul îmbarcării şi un nivel crescut de curăţenie la bord.

„Ca parte din măsurile de a proteja sănătatea pasagerilor şi echipajului, călătorii ar trebui să efectueze check-in-ul şi orice achiziţie de servicii on-line, cum ar fi plata pentru bagaje adiţionale, pentru a reduce orice interacţiune care nu este esenţială la aeroport. Echipajul de cabină va purta măşti şi mănuşi pe toată durata zborului şi va distribui şerveţele de igienizare fiecărui pasager. Cumpărăturile la bord sunt permise şi se recomandă ca plata să se facă prin mijloace contactless pentru a reduce la minimum contactul fizic. Wizz Air va continua procedura sa strictă de curăţenie zilnică, întreaga aeronavă fiind dezinfectată peste noapte conform recomandărilor în vigoare”, se mai arată în comunicat.

Compania Wizz Air a anuţat că, dacă nu vor fi impuse noi restricţii, zborurile din Timişoara spre Bruxelles Charleroi (Belgia), Paris Beauvais (Franţa), Barcelona El Prat (Spania), Dortmund, Frankfurt Hahn (Germania), Roma Ciampino (Italia), Londra Luton (Marea Britanie) vor fi reluate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO