Auto

Compania românească de transport şi logistică TTS preia o companie din Ungaria într-o tranzacţie de câteva milioane de euro

Compania românească de transport şi logistică TTS...

Autor: Cristina Roşca

10.08.2016, 15:16 1044

Grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlat de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a preluat pachetul majoritar dintr-o companie cu profil similar din Ungaria într-o tranzacţie estimată de ZF la câteva milioane de euro. Astfel, grupul TTS îşi face intrarea pe piaţa din Ungaria prin preluarea pachetului de 51% din acţiunile PLIMSOLL Kft., operator fluvial şi una dintre cele mai mari companii de logistică din Ungaria. Această achiziţie directă i-a asigurat indirect grupului român şi o participaţie într-o altă companie deţinută în proporţie de 100% de către PLIMSOLL Kft., respectiv FLUVIUS KFT, armator fluvial de nave autopropulsate.

Până acum grupul TTS opera pe piaţa din Ungaria însă prin flota proprie, iar acum a preluat o companie care deţine la rândul său o flotă ce se va ocupa de activitatea de pe piaţa vecină.
Pe piaţa locală TTS controlează operatorul de transport fluvial Navrom Galaţi. Pe lângă Mircea Mihăilescu, o participaţie de 10% în cadrul TTS deţine şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

Grupul TTS a fost asistat în această tranzacţie de către casa de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), sub coordonarea lui Cătălin Micu (managing associate) şi a Larisei Popoviciu (senior associate).

„Tranzacţia consolidează poziţia TTS pe cursul superior al Dunării şi deschide totodată noi oportunităţi în business”, a declarat Cătălin Micu.

Casa de avocatură ZRP are o echipă de 50 de avocaţi din care opt asociaţi.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO