LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. Provocările transportului verde. Cum vom putea transporta mărfurile şi oamenii cu emisii de carbon zero?
Auto

Compania de închirieri de maşini Autonom a primit ratingul B+ de la agenţia Fitch Ratings. Marius Ştefan, coacţionar: Considerăm că este o realizare importantă pentru investitorii care au participat la plasamentul privat pentru obligaţiunile noastre

Agenţia Fitch a acordat companiei de închirieri de maşini Autonom Services, controlată de Marius şi Dan Ştefan, ratingul B+, aceasta fiind singura firmă antreprenorială cu obligaţiuni corporative listate la BVB care primeşte un rating de la agenţia internaţională.

Autonom Services a listat în decembrie 2019 obligaţiuni în valoare de 20 de milioane de euro pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

“În urma listării cu succes de anul trecut a obligaţiunilor corporative AUT24E pe Bursa de Valori Bucureşti, am aplicat pentru obţinerea unui rating de la Fitch, la recomandarea partenerilor noştri. Transparenţa şi dorinţa de a fi un model de afaceri autentic au fost elementele care au stat la baza acestei decizii. Suntem încântaţi de publicarea raportului Fitch de astăzi şi, deşi B+ este un grad speculativ, considerăm că este o realizare importantă pentru investitorii care au participat la plasamentul privat pentru obligaţiunile noastre şi trebuie privit în contextul perioadei şi a mediului în care Autonom îşi desfăşoară activitatea”, a spus Marius Ştefan, coacţionar al grupului Autonom Internaţional, din care face parte Autonom Services.

Fitch menţionează că ratingul Autonom reflectă profilul de companie relativ mică, dar în creştere, cu profitabilitate adecvată, calitate rezonabilă a activelor, o echipă de conducere cu experienţă şi profil de finanţare predominant garantat. Perspectiva negativă adăugată ratingului se referă în primul rând la potenţialul impact al pandemiei de coronavirus asupra calităţii activelor şi profitabilităţii companiei. În acelaşi timp, raportul Fitch recunoaşte că Autonom a reacţionat rapid la criza de COVID-19.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.