Auto

Compania de transport şi logistică Dachser România a rulat în 2015 afaceri de 11 mil. euro

Compania de transport şi logistică Dachser România a...

Autor: Bogdan Alecu

27.04.2016, 14:23 1943

Divizia locală a companiei de transport şi logistică Dachser, care dispune de trei agenţii regionale în România, în Bucureşti, Arad şi Braşov, a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de 28% la 11 milioane de euro.  În 2011, compania a inaugurat la Ploieşti, în premieră pentru piaţa românească, un depozit pentru mărfuri periculoase autorizat în conformitate cu prevederile Directivei Seveso II (96/82/CE). Cu un efectiv de 78 angajaţi, compania a efectuat anul trecut către partenerii săi peste 96.000 de livrări de mărfuri în greutate totală de 110.000 tone.  

La nivel de grup Dachser a raportat anul trecut o cifrăde afaceri consolidată în urcare cu 6,5% comparativ cu anul anterior, ajungând la 5,64 miliarde EUR. La numărul transporturilor de mărfuri, rata de creştere a fost de 4,0%, acesta cumulând 78,1 milioane expediţii, iar tonajul a crescut cu 5,2%, ajungând la 37,3 milioane tone. Factorii principali care au contribuit la atingerea performanţei au fost diviziile de servicii de transporturi terestre pentru produse industriale şi pentru produse alimentare din Europa.

În cadrul diviziei de transporturi rutiere, cu o pondere de 72% în cifra de afaceri DACHSER, DACHSER European Logistics (EL) continuă să beneficieze de evoluţia exporturilor, ca motor principal de creştere. În 2015, DACHSER a generat venituri în valoare de 3,433 miliarde EUR (plus 5,5%) din servicii de transport şi depozitare a mărfurilor industriale. Numărul şi cantitatea expediţiilor au crescut cu 3,8% şi, respectiv, 4,2%. “Am acţionat pe piaţă cu mult profesionalism şi flexibilitate în acest an dificil pentru Europa, şi am fost capabili să producem creştere în toate centrele logistice regionale de transport terestru. “ mai spune domnul Bernhard Simon.

La performanţele consistente generate de exporturi în Germania şi Franţa s-au alăturat şi ratele de creştere cu doi digiţi ale diviziilor EL Europa Centrală şi de Nord, respectiv EL Iberia. "Reorientarea Azkar către operaţiunile europene a produs rezultate favorabile", a declarat domnul Bernhard Simon. "Am reuşit să câştigăm încrederea clienţilor mari şi, în plus, să investim în pieţe noi. în ultimul an, am modernizat în Peninsula Iberică 48 de centre logistice specializate pentru transportul mărfurilor periculoase (ADR) şi, astfel, am obţinut accesul la industria chimică din Spania - un sector pe cât de robust, pe atât de orientat către export."

Cu o cifră de afaceri realizată în valoare de 741 milioane EUR, în creştere cu 8,1% faţă de anut trecut, divizia DACHSER Food Logistics a ajuns campion din punct de vedere al ratei anuale de creştere. Pe de o parte, la nivel naţional, performanţele diviziei logistice pentru produse alimentare se datorează în mare parte succesului întreprinderilor care operează în distribuţia bunurilor de larg consum. Pe de altă parte, Reţeaua Europeană pentru Siguranţă Alimentară a evoluat în direcţia favorizării transporturilor transfrontaliere de alimente. Având 13 membri, opt corespondenţi şi curse de transport regulate între 29 de ţări, aceasta a devenit reţeaua alimentară cu cea mai mare acoperire din Europa. "Noi contribuim la succesul companiei prin investiţii în reţea. Ne-am deschis un nou centru logistic în Erlensee, lângă Frankfurt, care serveşte şi ca hub central pentru transporturile de alimente în Europa", a declarat Bernhard Simon.

DACHSER Air & Sea Logistics a generat în 2015 o rată anuală de creştere de 8,0% şi a contribuit, în total, cu 1,599 miliarde EUR la cifra de afaceri consolidată.

"Suntem prezenţi fie direct, fie prin intermediul partenerilor noştri, în cele mai importante centre economice ale lumii, astfel încât anul trecut ne-am extins reţeaua proprie mai puţin relevant din punct de vedere geografic", explică Simon. "Ne concentrăm mai curând pe procese standardizate, pe sisteme informatice integrate, precum şi pe conexiunea strânsă cu reţeaua noastră pan-europeană de transporturi terestre. Dorim să le oferim clienţilor noştri soluţii logistice globale pentru distribuţia şi aprovizionarea dintr-o singură sursă, un concept pe care noi îl numim DACHSER Interlocking."

Simon a anunţat investiţii ridicate pentru anul în curs: "După ce investiţiile efectuate anul trecut au cumulat 81 milioane EUR, nivelul investiţiilor planificate pentru 2016 se ridică la cca. 125 milioane EUR. O parte din aceşti bani vor fi investiţi în sectorul IT şi în dotări tehnice. Partea leului va merge, la fel ca în anii precedenţi, în consolidarea reţelei noastre pan-europene de transport rutier; vom construi centre logistice noi sau vom extinde facilităţile logistice existente în Austria, Franţa, Germania şi Polonia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO