Auto

Compania de transport şi distribuţie Aquila din Ploieşti, afaceri de 973 mil. lei în 2018 cu un profit de 4,5 mil. lei

Antreprenori locali

Compania de transport şi distribuţie Aquila din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.06.2019, 00:07 856

Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila, controlat de antreprenori locali, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 973,7 milioane de lei (209 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Astfel, compania se îndreaptă cu paşi repezi spre „clubul miliardarilor în lei“, din care fac parte mai puţin de 15 companii cu acţionariat românesc, conform celor mai recente date.

În ultimul deceniu, businessul companiei a crescut cu mai mult de 150%, iar Aquila Part Prod Com s-a aşezat pe „fotoliul“ de cea mai mare afacere românească din sectorul transporturilor rutiere, o piaţă unde luptă cu jucători străini precum Havi Logistics, Carrion Expedition sau Vos Logistics Cargo. Profitul companiei Aquila Part Prod Com s-a ridicat în 2018 la circa 4,5 mil. lei, la jumătate faţă de anul precedent. Compania avea în medie 2.249 de salariaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO