Auto

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru cei care susţin examenul auto

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru cei care...

Autor: Gândul

23.06.2018, 16:52 960

Propunerile vor trece prin comisia pentru industrie şi cea juridică, după care ar urma să primească o formă finală. Se propune liberalizarea examinării auto, astfel încât să fie efectuată şi de către civili atestaţi de către MAI care nu au legătură cu şcoli de şoferi. Prin această măsură se urmăreşte ”posibilitatea distribuirii cadrelor politienesti pe domenii ne-externalizate,  cum ar fi eliberarea documentelor, etc”, relevă documentul citat.

De asemenea, se propune eliminarea stresului la examenul auto, urmând ca examinatorul să stea pe bancheta din spate a maşinii şi instructorul alături sau la categoria C, cu instructorul lângă candidat şi examinatorul lângă instructor.

O altă propunere a deputaţilor insistă pentru prevenţie şi cer acţiuni clare prin care participanţii la trafic să fie convinşi sau îndrumaţi să respecte regulile rutiere, informează stirilekanald.ro. ”Exemple: vizibilitatea politiei rutiere, interzicerea folosirii de masini de politie neinscriptionate, pozitionarea vizibila, in permanenta, a politistului si autospecialelor de politie, instalarea de indicatoare cu prezenta echipajelor de politie rutiera statice, a radarelor fixe, a punctelor de control  etc. Folosirea echipamentului portabil de masurare a vitezei (pistol) se va putea face doar de catre politistii rutieristi din interiorul autospecialelor inscriptionate, sau din afara acestora, la loc vizibil de pentru participantii la trafic, la o distanta de cel mult 5 m de autospeciala de politie. Inscriptionarea unitara a autospecialelor politiei rutiere, indiferent de tip si marca si echiparea acestora obligatoriu cu echipamente standard acustice si luminoase”, propune documentul deputaţilor.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO