Auto

CNAIR trece la executarea constructorului Salini Impregilo pentru plata a 90 milioane lei

CNAIR trece la executarea constructorului Salini...

Autor: Laura Albu

31.12.2019, 14:21 620

CNAIR a transmis luni firmei Salini Impregilo SpA notificarea pentru plata sumelor de 90.718.740 lei şi 152.025 de dolari în termen de 5 zile, actualizate cu dobânda legală de la data pronunţării, pentru contractul autostrăzii Orăştie-Sibiu, Lot 3, potrivit unui comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în octombrie 2019 în litigiul dintre Salini ImpregiloSpA, în calitate de „Reclamantă" şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă" în procesul pentru contractul de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Orăştie-Sibiu, Lot 3.

Tribunalul a admis cererea reconvenţională a CNAIR pentru plata de către Salini ImpregiloSpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalităţi de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispoziţiile Sub-Clauzei 8.7 (Penalităţi de Întârziere) din Contractul semnat între părţi.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 de dolari, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO