Auto

CNAIR ameninţă că va rezilia contractul pentru lucrările pe DN 73 dacă lucrările nu vor fi reluate în scurt timp

CNAIR ameninţă că va rezilia contractul pentru...

Autor: Izabela Cutieru

25.04.2019, 14:22 531

Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga le-a transmis, joi, reprezentanţilor companiei Azvi faptul că le va rezilia contractul dacă până la 20 mai nu vor relua lucrările pe DN 73, informează un comunicat al CNAIR.

Narcis Neaga a declarat că nu este interesat de motivele pe care constructorul le invocă pentru întârzierile constante de până acum. Rezilierea contractului va atrage după sine emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu va mai permite companiei să participe, timp de trei ani, la licitaţii publice în România sau în alt stat al Uniunii Europene.

„Aţi câştigat licitaţia pentru modernizarea DN 73 pentru că aveţi experienţă, însă ceea ce faceţi în Romania vă descalifică. Anul trecut, în luna august, am mai avut o discuţie cu dumneavoastră, ca urmare a revoltei cetăţenilor şi primarilor din zona Râşnov - Bran, care nu mai suportă ce se întâmplă acolo. Aţi venit la întâlnire cu tot felul de promisiuni, grafice şi propuneri. Nu aţi făcut însă nimic de atunci. Ne vedem pe data de 20 mai”, a transmis Neaga.

Lucrările pentru modernizarea DN 73, finanţate din fonduri europene, au început în luna mai 2014, iar la momentul actual au ajuns la un stadiu fizic de doar 42%, potrivit CNAIR.

Licitaţia pentru contractul în valoare de 275,86 milioane lei a fost câştigată, la momentul respectiv, de Asocierea Azvi SA - Straco Grup SRL - Piomar Development - Tractebel, căreia până în prezent CNAIR i-a plătit peste 45% din valoarea contractului.

DN 73 are o lungime totală de 103 de kilometri şi asigură legătura dintre Municipiul Braşov şi Municipiul Piteşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO