Auto

CNAIR: A fost emisă autorizaţia de construire pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud, Lotul 1. Valoarea contractului se apropie de 175 milioane de euro

CNAIR: A fost emisă autorizaţia de construire pentru...

Autor: Mediafax

04.12.2020, 19:16 3365

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a fost emisă autorizaţia de construire pentru Lotul 1 al Autostrăzii  de Centură Bucureşti Sud. Valoarea contractului este de aproximativ 175 milioane de euro, iar lucrarea trebuie să fie gata în 42 de luni.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a emis autorizaţia de construire pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud, Lotul 1.

În prezent, Proiectul Tehnic de Execuţie este în procedura de avizare şi aprobare. După aprobarea acestuia, va fi emis Ordinul de Începere a execuţiei de lucrări până la sfârşitul lunii decembrie. Exproprierile au fost realizate, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Lotul 1 al autostrăzii de Centură Bucureşti este compus din două sectoare, în lungime totală de 17 kilometri.

Valoarea contractului este de 830.679.662,15 lei, fără TVA, echivalentul a 175 milioane de euro. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO