Auto

Circulaţie îngreunată pe autostrada Nădlac-Arad, coloana de camioane depăşind 5 km

Circulaţie îngreunată pe autostrada Nădlac-Arad,...

Autor: Departamentul Corespondenţi

01.05.2017, 15:01 94

Coloana de TIR-uri se întinde pe circa 5 kilometri şi este în creştere, camioanele fiind parcate chiar pe banda de urgenţă a autostrăzii, în apropierea punctului de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Coloana s-a format după ora 12.30, cu aproape 11 ore înaintea reluării circulaţiei camioanelor prin Ungaria.

Echipaje ale Poliţiei Autostrăzii Vest patrulează prin zona graniţei pentru a evita blocarea benzilor de pe autostradă sau producerea unor accidente.

Poliţiştii le recomandă şoferilor de TIR-uri să se aşeze la capătul coloanei şi să nu încerce să forţeze coloana, să nu intre peste rând sau să parcheze în paralel pe banda 1 a autostrăzii.

Şoferilor de maşini mici sau autocare li se recomandă să circule cu viteză mică pentru a evita producerea unor accidente, în condiţiile în care şoferii de TIR care aşteaptă reluarea circulaţiei coboară din cabinele camioanelor şi rezolvă alte probleme ale camioanelor staţionate.

Circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei este restricţionată, de sâmbătă de la ora 23 până luni la ora 23, ca urmare a minivacanţei de 1 mai.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei de trafic aglomerat, a adus mai mulţi agenţi la lucru şi lucrează pe maximul de benzi de ieşire din ţară, în funcţie de configuraţia punctelor de trecere a frontirei.

Poiţiştii de frontieră le recomandă celor care intră sau ies din ţară să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO