Auto

Circulaţia trenurilor, afectată de copaci căzuţi pe calea ferată şi de lipsa energiei electrice

Circulaţia trenurilor, afectată de copaci căzuţi pe...

Autor: Petru Mazilu

18.09.2021, 09:30 45

Circulaţia unor trenuri din centrul şi vestul ţării a fost afectată sâmbătă de copacii căzuţi pe calea ferată şi de lipsa energiei electrice.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că circulaţia trenurilor pe segmentul feroviar Deda - Monor -Geldin a fost oprită temporar în cursul nopţii, din cauza copacilor prăbuşiţi pe calea ferată.

Trenul 1641, care circulă de la Bucureşti la Baia Mare, a staţionat în staţia Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care s-a acţionat pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor.

Echipele de intervenţie au verificat linia de contact şi au remediat deranjamentelor constatate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Trenurile şi-au reluat circulaţia la ora 7.38.

De asemenea, nu este tensiune în linia de contact între staţiile Deva - Ilia (Regionala Timişoara) din cauza unui deranjament la sistemul naţional de alimentare cu energie electrică. Pe acest segment, trenurile circulă cu locomotive Diesel, până când furnizorul naţional de energie remediază deranjamentul.

Problemele s-au înregistrat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul nopţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO