Auto

Chinezii nu se mai satură de active nemţeşti: BAIC Group vrea să cumpere 5% din Daimler, producătorul Mercedes-Benz

Chinezii nu se mai satură de active nemţeşti: BAIC...

Autor: Alex Ciutacu

13.05.2019, 12:37 150

Grupul chinez din industri auto BAIC Group vrea să cumpere o participaţie de 5% în gigantul german Daimler, încât încearcă să îşi consolideze investiţia în compania care produce Mercedes-Benz în China, Beijing Benz Automotive, potrivit unor surse citate de agenţia de presă Reuters.

BAIC i-a anunţat pe nemţii de la Daimler cu privire la intenţia de achiziţie mai devreme în acest an, potrivit surselor.

Grupul chinez a cerut autorităţilor din Beijing să-l susţină în achiziţia a 4-5% din Daimler. Potrivit Reuters, BAIC a început deja să cumpere acţiuni Daimler din piaţă.

„Preţul acţiunilor Daimler este momentan influenţat de un cumpărător ce pare că îşi consolidează o participaţie”, a declarat una dintre surse.

BAIC nu a răspuns la comentarii pentru agenţia de presă.

Nu este clar dacă BAIC Group are la dispoziţie 3 miliarde euro – necesarul pentru a achiziţiona o participaţie de 5% în Daimler – în contextul în care valoarea de piaţă a producătorului auto se ridică la peste 57 miliarde euro.

Documentele din Germania nu arată dacă BAIC are deja o participaţie semnificativă sau nu în Daimler, încât regulile de raportare ale ţării prevăd că un investitor poate prelua până la 3% dintr-o companie – acesta fiind pragul la care acel investitor trebuie să îşi declare deţinerea.

Daimler a exclus ideea de a vinde acţiuni noi pentru a lăsa loc unui investitor nou să îşi construiască o participaţie, forţând potenţialii cumpărători interesaţi să achiziţioneze acţiunile din piaţă.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO