Auto

CFR: Trenuri suplimentate şi principiul „un loc liber, un loc ocupat” pentru respectarea distanţării

CFR: Trenuri suplimentate şi principiul „un loc liber,...

Autor: Cosmin Pirv

12.04.2020, 14:57 150

CFR Călători anunţă că a suplimentat unele trenuri şi că, pentru asigurarea distanţării sociale, aplică principiul „un loc liber, un loc ocupat”.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, mersul trenurilor a fost adaptat în această perioadă la condiţiile de circulaţie impuse prin Ordonanţele Militare şi prin instituirea stării de urgenţă, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID 19.

Compania anunţă că asigură deplasările atât pentru navetă, cât şi cele inter-regionale cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţi.

Astfel, în trenuri este aplicat principiul „un loc liber, un loc ocupat”.

„Pentru asigurarea distanţei sociale, în trenuri se aplică regula <un loc liber, un loc ocupat>. Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cuşetă. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID 19 şi pentru a asigura un transport în condiţii de siguranţă pentru pasagerii noştri şi personalul propriu. Personalul de tren şi mecanicii de automotor au fost instruiţi să anunţe călătorii din tren prin instalaţiile de sonorizare şi/sau verbal referitor la păstrarea unei distanţe minime de siguranţă între ei, respectiv cel puţin un loc liber între persoane. Vă recomandăm şi dumneavoastră să faceţi acest lucru din proprie iniţiativă şi atunci cândbocupaţi locurile, dar şi atunci când urcaţi în trenuri. Evitaţi aglomerarea pe peroane, la un singur vagon sau la o singură urcare a acestuia”, au transmis reprezentanţii CFR Călători.

Aceştia susţin că, la verificarea biletelor, personalul de tren nu atinge biletele şi îi îndrumă pe călători către locurile libere pentru a respecta distanţa în trenurile fără regim de rezervare.

CFR Călători anunţă că a suplimentat şi suplimentează capacitatea de transport cu vagoane clasă, iar pe perioada sărbătorilor pascale şi pentru vagoane de dormit şi cuşetă, pentru a asigura mai mult spaţiu între călători şi pentru evitarea aglomerării trenurilor.

De asemenea, compania recomandă cumpărarea online a biletelor de tren sau plata cu card bancar sau telefon la ghişeu.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, CFR Călători dezinfectează vagoanele înainte de fiecare cursă în revizii/depouri, iar personalul din tren este dotat cu un kit de materiale dezinfectante.

„În această perioadă dificilă, trenul rămâne mijlocul de transport cel mai potrivit pentru asigurarea distanţei sociale. Datorită spaţiilor interioare generoase pe care le oferă vehiculele feroviare, am constatat o reorientare a călătorilor, care renunţă la alte moduri de transport şi preferă calea ferată. În consecinţă am luat la CFR Călători măsuri suplimentare pentru a proteja sănătatea pasagerilor şi a personalului nostru. În afara acţiunilor întreprinse pentru igienizare şi protecţie individuală am creat şi un sistem pentru evitarea în cât mai mare măsură a aglomerărilor. Astfel, pe rutele solicitate intens, trenurile pleacă din staţiile de formare cu vagoane suplimentare. Decizia de a suplimenta se ia în funcţie de media numărului de călători din perioadele similare precedente. Gradul de ocupare este însă permanent monitorizat pentru trenurile cu sisteme de rezervare şi sunt alocate vagoane şi atunci când gradul de ocupare în timp real o impune”, a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO